Haber

Muğla Büyükşehir Tıbbi Atıkları Kendi Tesisinde Bertaraf Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi, bugüne kadar 7 bin ton atığın sterilizasyon ve bertaraf işlemini gerçekleştirirken çevreyi de koruyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında kurulan ve Muğla birincisi olan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi, 13 ilçedeki sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları modern ve donanımlı tesislerinde bertaraf ediyor. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 500 kg/h kapasiteli olup, her ay ortalama 125 ton tıbbi atık yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak sterilize edilmektedir.

Atıklar Zarar Vermeden Bertaraf Edilir

Çevreci yatırımlarıyla dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atıkların çevreye ve insan sağlığına zarar vermesini önlemek amacıyla 2017 yılında kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi ile 13 ilçede sağlık kuruluşlarına hizmet veriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisimizde her ay ortalama 125 ton tıbbi atık, Muğla’nın 13 ilçesindeki sağlık kuruluşlarından modern ulaşım yöntemleri kullanılarak 3 adet ruhsatlı araçla yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak sterilize edilmektedir. Tıbbi atıkların zararsız hale getirilip getirilmediği kimyasal ve biyolojik göstergeler kullanılarak test edilmektedir. Sterilize edilen atıklar parçalanarak hacim küçültülmekte ve evsel atık haline getirilerek Menteşe Organize Katı Atık Depolama Tesisinde bertaraf edilmektedir. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi kurulduğu günden bu yana yaklaşık 7 bin ton tıbbi atığın sterilizasyon ve bertaraf işlemini gerçekleştirmiştir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

saray-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu